Mediation Helmond

Wat is Mediation

Mediation Helmond

Mediation is een wijze van conflictbemiddeling door een onpartijdige persoon, de mediator. Als mediator help ik om samen weer tot een oplossing te komen. Ik ben zeer ervaren in het creëren van een veilig gespreksklimaat voor alle partijen, ook wanneer er een gespannen sfeer heerst. Mediation is effectief bij een scheiding, maar bijvoorbeeld ook bij een conflict in de familie of met de buren.

Oplossingen komen niet vanzelf: er zullen dingen gezegd of voorgevallen zijn die de ander en jou gekwetst hebben. Ik help om de zaken op respectvolle wijze bespreekbaar te maken en draag er zorg voor dat het belang van alle deelnemers even goed aan bod komt.

Belangrijke voorwaarde bij mediation is dat alle deelnemers zich actief inzetten om er samen uit te willen komen. Vaak zijn er meerdere gesprekken nodig om samen tot een oplossing te komen.

Werkwijze LPO Mediation

LUISTEREN

naar elkaar. Actief luisteren. Echt luisteren. Aandacht voor elkaar.

PRATEN

met elkaar. Met respect. In vertrouwen. Met geven en nemen. Duurzaam. Authentiek.

OVEREENKOMEN

met elkaar. Oplossen. Oprecht. Onbevooroordeeld. Onpartijdig. Ontvlechten van het partnerschap. Geven en nemen. Onderhandelen. Op weg naar de toekomst.

Waarom mediation?

Voordelen van Mediation Helmond

  • Een gespreksleider die zorgt voor een veilige setting
  • U heeft de oplossing zelf in de hand
  • De gesprekken zijn vertrouwelijk
  • Op een respectvolle manier uit elkaar gaan bij scheiding of ontslag
  • Het tijdspad en de kosten zijn te overzien vergeleken met juridische kosten
  • Geen stress van een rechtszaak
  • Een oplossing op maat

Mediator bij conflict

Als bemiddelaar bij uw conflict help ik om het conflict weer op te lossen. Ook als u zelf geen mogelijkheden meer ziet. Als onpartijdige mediator leid ik de gesprekken waarin er toegewerkt wordt naar oplossingen waar beide partijen zich in kunnen vinden. Mediation of bemiddeling kan onder andere plaatsvinden bij een samenwerkingsprobleem, conflict op het werk, met de buren of in de familie.

Neem voor meer informatie over mediation of het maken van een vrijblijvende afspraak contact met mij op.

Mediator bij echtscheiding

Als mediator regel en begeleid ik uw hele scheiding. Daarbij ben ik onpartijdig en draag er zorg voor dat het belang van u beide even goed aan bod komt. U wordt goed voorgelicht over alles wat er geregeld moet worden en samen doorlopen we alle zaken waar afspraken over moeten worden gemaakt. In uw eigen tempo. Zorgvuldigheid en maatwerk staan altijd voorop, zowel bij het echtscheidingsconvenant als bij het ouderschapsplan.

LPO Mediation is aangesloten bij het door de ScheidingsDeskundige gefaciliteerde samenwerkingsverband van zelfstandig werkende scheidingsbegeleiders. De aangesloten leden met verschillende ervaring en achtergrond versterken elkaar door kennis en vaardigheden te delen. Daarnaast werken wij met hoogwaardige documenten en houden wij onze kennis op het gebied van echtscheidingen middels bijeenkomsten, educatie, vakliteratuur en nieuwsbrieven bij.